Kwaliteitsregister Doktersassistent officieel van start

Patiënten verdienen de best mogelijke zorg uitgevoerd door vakbekwame professionals. Een doktersassistent kan zich vanaf 1 juli 2011 inschrijven in het Kwaliteitsregister en maakt daarmee zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal kwaliteitseisen. Zo is duidelijk voor patiënten, werkgevers en zorgverzekeraars dat ze met een professional te maken hebben die haar vak serieus neemt en haar kennis en kunde op peil houdt.

Professionaliteit
De doktersassistent vervult een sleutelrol in de gezondheidszorg. Steeds meer (huis)artsen dragen taken over aan hun assistenten en de zorgvraag van patiënten stijgt. Het Kwaliteitsregister, een initiatief van de NVDA, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, stelt de professionaliteit van doktersassistenten objectief en betrouwbaar vast. In dit register kunnen doktersassistenten zich inschrijven die een erkend beroepsdiploma hebben. Hiermee ondertekenen zij tevens de Beroepscode van de NVDA.

Elke vijf jaar volgt een herregistratie. Deze verkrijgt een doktersassistent door een minimaal aantal uren aan werkervaring op te doen en door het bevorderen van de deskundigheid, bijvoorbeeld door bij- en nascholing. Het register is ondergebracht bij KABIZ, Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg.
Vanaf 1 juli kunnen doktersassistenten zich inschrijven op www.kabiz.nl.

Plaats een reactie