Kunstzinnige ziekenhuiszorg voor kinderen in Deventer

Kinderen die in het Deventer Ziekenhuis worden opgenomen, mogen straks zelf een kunstwerk voor aan de muur van hun kamer uitzoeken. De kustwerken zijn gemaakt door leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum.

Hoewel de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis met als thema ‘’bos’’ sfeervol is ingericht, geven sommige kinderen aan dat er ook wel wat aan de muur mag hangen. En dan het liefst iets dat ze zelf kunnen uitkiezen. Die mogelijkheid is er vanaf juli 2012. Bij opname krijgen de kinderen een boekje waarin ze de werken kunnen zien, en een keuze kunnen maken.

Uniek project
Leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer hebben in het examenjaar zo’n 60 kunstwerken gemaakt. Hiermee werd de basis gelegd voor een – in Nederland unieke – kunstuitleen voor zieke kinderen, en een project waarbij kinderen iets voor andere kinderen doen. Het project wordt overigens mede financieel mogelijk gemaakt door Rotaryclub Deventer IJssel.

Op zaterdag 9 juni 2012 exposeren de scholieren van Etty Hillesum hun werken in de Bergkerk. Op die dag zal ook het 1e kunstwerk worden overhandigd aan een in DZ opgenomen patientje.

Plaats een reactie