Kunstproject van start voor kinderafdeling Lievensberg ziekenhuis

0
716

Een aantal kunstenaars gaat van de isoleerkamers op de kinderafdeling van het Lievensberg ziekenhuis een kleuriger en vooral plezieriger plek om te verblijven maken. Ze zijn benaderd om, samen met kinderen, voor de afdeling diverse kunstwerken te realiseren. De start van het project vindt plaats op maandag 19 juli in de Binnentuin van het ziekenhuis.

De opdracht aan de kunstenaars was om kinderen te betrekken bij de ontwikkeling van hun kunstwerk. Kunstschilder Sjoerd van de Boom besloot om uitspraken en teksten van in het ziekenhuis opgenomen kinderen te verwerken. Fotograaf Nick Franken gaat samen met Mark, die fotograaf wil worden, aan de slag. Kunstenaar en docent Hendrik Boot betrekt zijn leerlingen bij zijn project en kunstenaar Iwaz zal samen met zijn nichtje Amber een kleurrijk en verhalend kunstwerk realiseren. Nick Franken legt het ontwikkelingsproces van de kunstwerken in beeld vast. De foto’s vormen de basis van een gezamenlijk werkstuk dat straks bij de ingang van de kinderafdeling komt te hangen.

De officiële start van het project is op maandag 19 juli om 16.30 uur. Tijdens de bijeenkomst tonen de kunstenaars hun schetsontwerpen. Artotheek 18 uit Bergen op Zoom biedt daarnaast een schilderij aan. Het cadeau is gemaakt door de Bergse kunstenaar Iwaz en leden van de kunstuitleen. Zij vulden kleurvlakken in op een schilderij van Iwaz. Dat gebeurde met door de kunstenaar vastgestelde kleuren. Het eindresultaat is een schilderij van een vrolijke en vooral kleurrijke olifant.
Het kunstproject is een initiatief van Joop Verkerk, sinds enkele jaren vrijwilliger op de kinderafdeling van het Lievensberg ziekenhuis. Hij vond dat de isoleerkamers, waarin opgenomen kinderen meestal enige tijd afzonderlijk verblijven, wel wat kleur en vrolijkheid konden gebruiken. Verkerk benaderde met succes sponsors en kunstenaars. Het project is financiëel mogelijk gemaakt door onder meer de Rabobank, Gebri Vastgoed en Bergh Bouw.

Vorig artikelHartklep vervangen via de halsader
Volgend artikelAllerkleinsten lopen allergrootste gevaar op serieuze verbrandingen
Met 367 bedden is het Lievensberg een middelgroot ziekenhuis. Ruim 110 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers verlenen zorg aan de inwoners van West-Brabant en de Zeeuwse gemeenten Tholen en Reimerswaal. Bovenregionaal verzorgt Lievensberg de specialistische functies psychiatrie (plus een Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis PAAZ), geriatrie (plus een Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis GAAZ) en de dagbehandeling revalidatie. Het ziekenhuis kent daarnaast drie speerpunten: pijnbestrijding, oncologie en de zorg voor de oudere patiënt. Het Lievensberg ziekenhuis biedt alle moderne ziekenhuiszorg, inclusief spoedeisende hulp en intensive care. Het ziekenhuis investeert regelmatig in nieuwe onderzoek- en behandeltechnieken, trekt nieuwe medisch specialisten aan en schoolt medewerkers regelmatig bij. Kwaliteit en veiligheid staan centraal bij alles wat wordt ondernomen.