Kunstdagen in het hele land

Dit jaar zijn zes Regionale Kunstdagen in zes verschillende plaatsen in Nederland, waaronder in Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Utrecht. Op elke Regionale Kunstdag exposeren 60 kunstenaars 120 kunstwerken. De Regionale Kunstdagen zijn de voorrondes voor de Nationale Kunstdagen.

De verkiezing
Bezoekers kunnen hun waardering over de geëxposeerde werken vastleggen en daarmee samen met een deskundige jury bepalen welke kunstenaars gelegenheid krijgen om zich tijdens de twee aaneengesloten Nationale Kunstdagen in november te presenteren. Bij de Nationale Kunstdagen mogen de hoogst gewaardeerde kunstenaars van de Regionale Kunstdagen hun werken exposeren.

De kunstenaar waarvan het op de Nationale Kunstdag geëxposeerde werk de meeste waardering van de bezoekers krijgt, wordt winnaar van de Kunstdagen 2011. De kunstenaars die als tweede en derde eindigen, vallen ook in de prijzen. De winnaars verdelen 4.000 euro aan geldprijzen.

De exposities
Tijdens de Regionale Kunstdagen zijn op de eerste plaats 120 kunstwerken te bewonderen van 60 beroeps- en amateurkunstenaars. Door het grote aantal exposerende kunstenaars is een breed scala aan werken te zien. Naast veel figuratieve en abstracte schilderijen worden ook beelden van steen, brons, keramiek en hout geëxposeerd. Bij elke Regionale Kunstdag exposeren andere kunstenaars en is weer andere kunst van elk genre te bezichtigen. Veel van de werken zijn ook te koop.

De Regionale Kunstdagen zijn in Den Haag (30 januari), Apeldoorn (20 februari), Tilburg (20 maart), Eindhoven (17 april), Rotterdam (15 mei) en Utrecht (5 juni). De Nationale Kunstdagen zijn op 12 en 13 november in Amsterdam.

Vorig jaar vonden de Kunstdagen voor de eerste maal plaats. Dit jaar worden in totaal 9.000 bezoekers verwacht.

Alle informatie, ook over de exacte locaties vindt u op www.kunstdagen.nl.

Plaats een reactie