Kunst voor de Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum

Leerlingen uit groep één tot en met zes van de Meanderschool uit Zeewolde hebben zestig zelf-gemaakte schilderijen aan hun naamgenoot Meander in Amersfoort geschonken.

Reden voor Meander Medisch Centrum om de kinderen te laten zien waar hun kunstwerken hangen. Het werd tegelijk ook een leerzaam bezoek. De leerlingen kregen uitleg over de Kinderafdeling, die twee Smileys heeft van de Stichting Kind en Ziekenhuis als kindvriendelijk ziekenhuis.

De schilderijen zijn in twaalf series van vijf opgehangen. Het thema is ‘Waterwereld’. Dat past prima bij de dolfijn, de mascotte van de Kinderafdeling.

Meester Aart Wouters: “Wij werken op school met thema’s. We hebben het thema ‘Ziekenhuis’ en het thema ‘Kunst’ na elkaar aan de orde laten komen. Zo hebben we het educatieve met het aangename gecombineerd. Het is heel leuk dat Meander kunst voor Meander kon maken.”

Astrid Caro, teammanager Kinderafdeling: “Wij zijn heel blij met de kunst. Want kunst kan zieke kinde-ren en hun ouders afleiding geven. En de schilderijen fleuren de afdeling ook nog eens op. Het is leuk dat kinderen iets doen voor (zieke) leeftijdgenoten.”

Categorieën Geen categorie Tags

Plaats een reactie