Kruispunt TV maakt levensbeschouwelijke kieswijzer

In de meeste partijprogramma’s staan ze niet, in de verkiezingscampagne komen ze nauwelijks aan de orde: levensbeschouwelijke kwesties. Stervenshulp bij ouderen, eiceldonatie, maar ook de status van het bijzonder onderwijs en koopzondagen. Wat partijen hiervan vinden is moeilijk te achterhalen.

RKK Kruispunt TV biedt de kiezer de helpende hand en presenteert de Levensbeschouwelijke Kieswijzer. Deze wijzer bevat stellingen over kwesties als IVF, de abortustermijn en de zondagsrust en vergelijkt de standpunten van negen partijen: PVDA, CDA, VVD, D66, Christenunie, Groen Links, SP, SGP en PVV.

Lijsttrekkers
De Levensbeschouwelijke Kieswijzer gaat medio augustus online op rkk.nl. Op zondag 2 september vult een viertal prominente gasten de kieswijzer in, in het programma RKK Kruispunt TV om 23.00 uur op Nederland 2. Bovendien zullen de lijsttrekkers in gaan op enkele stellingen uit de kieswijzer.

Belangrijke aanvulling
Politiek commentator Hans Goslinga van dagblad Trouw over het belang van de Levensbeschouwelijke Kieswijzer: ´Heel goed om deze kwesties eruit te lichten. Ze vormen een onderstroom in de samenleving. Het zijn kwesties die de zenuw van de samenleving diep raken. Zo heeft de verhouding tot de islam het politieke debat de afgelopen jaren bepaald.´

Uitzending
RKK Kruispunt TV: Levensbeschouwelijke Kieswijzer, zondag 2 september om 23.00 uur bij het RKK op Nederland 2.Presentatie: Wilfred Kemp

Plaats een reactie