Kruidenthee Jacob Hooy waarschijnlijk verontreinigd met giftig kruid

De theesoorten ‘Heemstwortel’, ‘Galreiningende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’ van kruidentheeleverancier Jacob Hooy is waarschijnlijk verontreinigd met wolfskers, een kruid dat gevaarlijk is voor de volksgezondheid.

Tea in the sun (Not sun tea)Fotocredits: Nic McPhee (cc)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het bedrijf Jacob Hooy roepen consumenten daarom op de thee niet meer te drinken.

De theesoorten ‘Heemstwortel’, ‘Galreiningende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’ zijn los en verpakt verkocht bij onder andere de Erica kruiderijen, Jacob Hooy Amsterdam, van der Pigge Haarlem, Droom van Utrecht, de Pil Rotterdam en Potgens in Kerkrade.

De winkels hebben de thee uit de schappen gehaald en zullen hun klanten oproepen de thee niet meer te gebruiken. Het bedrijf Jacob Hooy zal vrijdag 25 januari 2013 ook een publiekswaarschuwing plaatsen in de landelijke dagbladen.

Klanten die hun geld terug willen kunnen het product terugbrengen naar de winkel waar zij het hebben gekocht. Voor meer informatie kunnen klanten en verkopers van de thee contact opnemen met het bedrijf Jacob Hooy.

Het is nog niet bekend hoe de wolfkers in de kruidenthee terechtgekomen kan zijn. De kruidenthee is geleverd door een leverancier uit Duitsland die de kruidenthee uit Bulgarije heeft geïmporteerd.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via www.nvwa.nl of (0800) 04 88 of met het bedrijf Jacob Hooy.

Meer informatie
Veiligheidswaarschuwing Jacob Hooy

Plaats een reactie