KRO’s Hier slapen jullie (afl.4): herkenning en vriendschap

Twee families wonen, werken en leven drie weken lang bij gastgezinnen in de ontwikkelingslanden Bolivia en India. In de vierde aflevering van het nieuwe KRO-programma Hier slapen jullie vinden de twee families, Nugteren en De Nieuwe, langzaam hun draai.

Hier slapen jullie, aflevering 4, donderdag 23 juni om 20.30 uur op Nederland 1.

Linda de Nieuwe in India – Mumbai

In India krijgen zowel vader Ronald als dochter Nikita de Nieuwe te kampen met gezondheidsproblemen; een extra probleem voor Ronald, die het toch al erg zwaar heeft met de slechte omstandigheden in Dharavi. Moeder Linda besluit om hem te helpen met zijn werk in de plastic recycling… Voor haar biedt dat de kans op een moment alleen met haar man. Als ze samen zijn bespreekt zij het schuldgevoel waar zij door geplaagd wordt. Heeft Ronald spijt dat hij is meegegaan in het avontuur dat zij zo graag wilde? Elvira neemt het haar moeder in elk geval wel kwalijk en heeft de bokkenpruik op. Uiteindelijk weet de leraar die haar Hindi probeert te leren daar verandering in te brengen…

De familie Nugteren is meer ingeburgerd, zo blijkt als Anita Witzier op bezoek gaat in Bolivia. Tijdens het carnaval in Coroico loopt Jasper, haast onherkenbaar verkleed, mee in de enorme optocht! In een persoonlijk gesprek tussen Anita en Monica worden uitspraken gedaan die tot voor kort ondenkbaar leken… Leen en zijn gastheer Eddy bewijzen dat taal geen enkele barrière is als je met je hart spreekt en gastvrouw Satu kan het afscheid dat volgende week onvermijdelijk komt maar nauwelijks aan. Hoewel Leen, Monica en Mariska het steeds makkelijker vinden om in Bolivia hun dagelijks leven te leven, denk Jasper daar heel anders over.

In het nieuwe programma Hier slapen jullie gaan twee Nederlandse gezinnen het avontuur aan. Drie weken lang verruilen zij hun dagelijkse bestaan voor het leven in een ontwikkelingsland. Eén familie vertrekt naar het platteland van Bolivia en de andere familie reist af naar de sloppenwijken van de wereldstad Mumbai in India. Deze ervaring maakt dat ze anders gaan kijken; naar zichzelf, naar het leven én naar elkaar. Presentator Anita Witzier volgt de gezinnen tijdens dit avontuur.

Plaats een reactie