Kreisprijs Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk reikt eind dit jaar voor het eerst de ‘Kreisprijs’ uit. Iedereen die in 2009 of 2010 een artikel over brandwondenonderzoek heeft gepubliceerd of een voordracht over dit onderwerp heeft gehouden kan meedingen. De Kreisprijs bestaat uit een bedrag van 3000 euro en is bestemd voor nader onderzoek naar brandwonden.

De ‘Kreisprijs’ voor het beste brandwondenonderzoek is op 30 oktober 2009 ingesteld door het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum, ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Robert Kreis. De Kreisprijs is bedoeld om jonge artsen en onderzoekers te stimuleren onderzoek te doen naar brandwonden en daarover te publiceren.

Voordracht
De deadline voor het inzenden is 1 oktober 2010. Op basis van de inzendingen nomineert de jury drie kandidaten. Op een symposium over brandwonden, dat eind dit jaar door het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk wordt georganiseerd, krijgen de drie genomineerden de gelegenheid een voordracht van ca. 10 minuten te houden. Ter plekke wordt de winnaar van de Kreisprijs 2010 bekend gemaakt.

De jury van de Kreisprijs 2010 bestaat uit:
– Dr. R.S. Breederveld, traumachirurg, Brandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk, voorzitter
– Mw. Drs. M.A.A. Acampo, voorzitter Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk
– Dr. R. Kreis, emeritus hoogleraar brandwondgeneeskunde, voormalig chirurg Rode Kruis Ziekenhuis
– Dr. H. Boxma, chirurg, Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam
– Dr. G.I.J.M. Beerthuizen, chirurg, intensivist, Brandwondencentrum Martini Ziekenhuis in Groningen

Over de Kreisprijs
De prijs is een speciaal eerbetoon aan de man die zich 32 jaar als chirurg heeft ingezet in de brandwondenzorg. Behalve chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis was Kreis ook 10 jaar hoogleraar brandwondengeneeskunde aan de VU; een door de Nederlandse Brandwondenstichting ingestelde leerstoel.

Een van zijn belangrijkste bijdragen is verdere ontwikkeling van de Meek-Wall huidtransplantatie techniek; een doorbraak bij de behandeling van complexe brandwonden die inmiddels wereldwijd wordt toegepast.

Meer informatie over de procedure staat op www.rkz.nl

Plaats een reactie