Koop Bosscha adviseert over opleidingsplaatsen medisch specialisten

Koop Bosscha, chirurg en opleider Heelkunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis neemt als vertegenwoordiger van de Orde van Medisch Specialisten zitting in het hoofdbestuur van BOLS. Het BOLS houdt zich bezig met het ramen van het aantal en de verdeling van de opleidingsplaatsen van medisch specialisten.

Het BOLS (Bestuurlijk Overleg Lichtvoetige Structuur) bevat een vertegenwoordiging vanuit de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten, met name de raad Wetenschap, Opleiding en Kwaliteit (raad WOK). In de raad WOK zitten de vertegenwoordigers van de diverse wetenschappelijke verenigingen, waarin medisch specialisten zijn georganiseerd.

Het BOLS houdt zich onder andere bezig met het ramen van het aantal en de verdeling van de opleidingsplaatsen die nodig zijn voor het volgende jaar. Koop Bosscha zal samen met gynaecoloog Joep Dorr de Orde van Medisch Specialisten in het hoofdbestuur vertegenwoordigen. De adviezen van de BOLS zijn bestemd voor het ministerie van VWS, dat uiteindelijk over het aantal en de verdeling van opleidingsplaatsen beslist. Het BOLS is daarnaast ook initiatiefnemer van een onderzoek naar het leer- en werkklimaat van de artsen in opleiding. Ook ontwikkelingen als het competentiegericht opleiden worden nauwlettend gevolgd door het BOLS. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis loopt voorop in de invoering daarvan. Opleider Interne Geneeskunde Paetrick Netten won onlangs de Opleidingsprijs 2010 daarvoor.

Plaats een reactie