Koolhydraatarme voeding bij overgewicht

Ben je bezig met koolhydraatarme voeding? Dan ben je er waarschijnlijk benieuwd naar of dit gezond is. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

Koolhydraatarme voeding bij overgewicht

Toegevoegde suikers en koolhydraatrijke voeding zijn een belangrijke reden waarom er steeds meer overgewicht is. Bij overgewicht is het een verstandig idee om hier iets aan te doen. Zo kun je beginnen met het veranderen van jouw voedingspatroon. Als toegevoegde suikers en overbodige koolhydraten uit je dieet geschrapt worden, zie je hier snel resultaat van.

In de supermarkt komen we veel koolhydraatrijke voeding tegen. Met name in bewerkte voeding zien we dat er veel suiker wordt toegevoegd. Dit geeft het eten en drinken een lekkere smaak. Door de verslavende werking van suiker ‘wil’ je er ook steeds iets meer van eten. Dat heeft te maken met de energiepieken die je door suiker ervaart. Helaas wisselt dit al snel voor een sloom en vermoeid gevoel. Op dat moment heeft jouw lichaam opnieuw koolhydraatrijke voeding nodig om energiek te zijn.

salade

Deze vicieuze cirkel kun je doorbreken. Door koolhydraatarm te eten is het mogelijk om jouw lichaam van toegevoegde suikers en een overdaad aan koolhydraten af te helpen. Zo ontstaat er behoefte aan verse voeding als groente en fruit. In combinatie met voldoende eiwitten is dit de ideale basis van koolhydraatarme voeding. Een mooie manier om gewicht te verliezen.

Juiste balans vinden bij koolhydraatarme maaltijden

Bij koolhydraatarm eten is het belangrijk dat de juiste balans gevonden wordt. Zo ontvangt jouw lichaam voldoende energie uit hetgeen dat je eet en kun je tegelijkertijd een gezond gewicht behouden. Door meer eiwitrijke voeding en gezonde vetten te eten, zul je sneller verzadigd zijn. Dit maakt het eenvoudiger om een gezond voedingspatroon aan te houden. Kies je voor meer suikers en koolhydraten? Dan wordt het lastiger om een koolhydraatarm dieet vol te houden en wordt jouw trek steeds groter.

Gebruik voedingslijsten en koolhydraatarme weekmenu’s zoals deze te vinden zijn op HappyHealthy.nl. Dit soort handigheidjes helpen ontzettend om tot een gezond voedingspatroon te komen.

Waar haal ik eiwitten en gezonde vetten uit?

Door meer eiwitten te eten, merk je dat het gemakkelijker wordt om gewicht te verliezen. Haal eiwitten uit noten, zaden, bonen, vis, vlees en paddestoelen. Eiwitten spelen een belangrijke rol bij koolhydraatarme diëten die in balans zijn. Gezonde vetten vind je met name in noten en plantaardige producten. Staar je niet blind op vloeibare vetten zoals olijfolie, ook kokosolie is goed voor jouw lijf en zit vol met belangrijke voedingsstoffen.

Plaats een reactie