Kookworkshop voor nierpatiënten door diëtisten Voedingsziekenhuis

Op 10 maart was het World Kidney Day (wereldnierendag). Samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland organiseerden de diëtisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei deze dag een heel geslaagde kookworkshop voor nierpatiënten. ‘Dat zouden we vaker moeten doen’, vonden de deelnemers.

‘Een pluim voor de uitvoerders van deze kookcursus. Het was een geslaagde party, waarbij ambiance, saamhorigheid en smaakprikkels de hoofdtoon voerden. Met zo’n dertig mensen waren we een gesmeerd team. Om de reclame aan te halen: dat zouden we vaker moeten doen’. Aan het woord is Jan Olthuis, één van de nierpatiënten die deelnam aan de workshop.

Prima locatie
In het Restaurant van de Toekomst in Wageningen stonden Inez Jans en Marjolein Bense, diëtisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei klaar, samen met vijf studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vijftien nierpatiënten volgden de kookworkshop. Deze stond in het teken van makkelijk en lekker koken zonder toevoeging van zout en zoute smaakmakers.
Het Restaurant van de Toekomst was een prima locatie voor de workshop. De ‘chef’ van het restaurant, Johan Verbon, stond ieder enthousiast met raad en daad terzijde.

Voedingsziekenhuis
Ziekenhuis Gelderse Vallei is Voedingsziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis besteedt extra aandacht aan voeding omdat voeding en gezondheid heel nauw samenhangen. Op dit gebied werkt het ziekenhuis intensief samen met de Wageningen University.

World Kidney Day
World Kidney Day is een wereldwijde campagne om aandacht te vragen voor het belang van onze nieren en om zo het voorkomen en impact van nierziekte te verlagen. Deze campagne is ieder jaar op de tweede donderdag in maart in meer dan 100 landen op 6 continenten. Vooral het feit dat nierziekten een belangrijke risicofactor zijn voor hartproblemen krijgt aandacht. Het motto van de campagne is dit jaar ‘Bescherm je Nieren, Red je Hart’.

Plaats een reactie