Komend weekend: vlinders tellen op het Pieterpad

De Vlinderstichting en het Nivon houden op 20 en 21 augustus 2011 voor de vierde maal het vlinderwandelweekend. De bedoeling is dat alle vlinders op het Pieterpad van Pieterburen tot de Sint Pietersberg, geteld worden in één weekend. Om dat te kunnen doen is het Pieterpad opgedeeld in 93 etappes, tussen de 4 en 7 kilometer. Iedereen kan meedoen aan de telling. Aanmelden voor een of meerdere etappes kan op www.vlinderwandelweekend.nl.

In de drie voorgaande jaren werd het klein koolwitje het meest gezien op het Pieterpad. Zou deze soort ook dit jaar op nummer 1 eindigen? De kleine vos, een andere vlindersoort die veel op het Pieterpad wordt gezien, doet het dit jaar redelijk goed. Wie weet komt er dit jaar een nieuwe kampioen!

Op Vlinderwandelweekend.nl staat een overzicht van alle etappes. Aanmelden kan voor een of meer etappes naar keuze. Na de aanmelding wordt er een e-mail gestuurd met de routebeschrijving. Iedereen beslist zelf of hij op zaterdag of zondag wil lopen. Vanaf zaterdag 20 augustus kunnen de waarnemingen via Vlinderwandelweekend.nl worden doorgegeven.

De Vlinderstichting is de beschermingsorganisatie voor vlinders en libellen. Al sinds 1983 maakt De Vlinderstichting zich sterk voor de bescherming van vlinders. Door de vlinders die langs het Pieterpad vliegen in een weekend te tellen, krijgt De Vlinderstichting een goed beeld van de vlinders in Nederland. En die gegevens zijn belangrijk: ze kunnen gebruikt worden voor de bescherming van vlinders.

Over één van de langst mogelijke afstanden tussen het uiterste noorden en de verste zuidpunt van Nederland is het Pieterpad uitgezet, tussen Pieterburen en de Sint Pietersberg. Dit 492 kilometer Lange Afstand Wandelpad (LAW) is de meest populaire LAW in Nederland. Te voet reizen is een heel bijzondere ervaring. Ontmoetingen onderweg zijn heel hartelijk en u ziet Nederland eens op een ongewone en ontspannen manier. Een lust om te doen!

Wilt u ook meedoen aan het vlinderwandelweekend? Kijk dan op de website www.vlinderwandelweekend.nl en meld u aan voor een etappe!

Plaats een reactie