Kom vergeten groenten eten, het Oerdieet

VU Connected en Happy Gift nodigen je van harte uit voor een speciaal benefietdiner. Schuif, in het sfeervolle Corvershof, aan bij het vier-gangendiner met vergeten groenten op het menu! Tussen de gangen door luister je naar David van Bodegom en Remko Kuipers over ‘het oerdieet’.

Van Bodegom spreekt over de gevolgen van ongezonde leefstijl. Kuipers plaatst het ‘voedsel van toen’ in onze tijd. De opbrengst van het diner gaat naar voedselprojecten in Uganda en Amsterdam.

Terug naar de oertijd
Onze stofwisseling is sinds de oertijd niet veranderd, maar ons voedselpatroon wel. We eten vetter, zoeter en gebruiken meer zout.

Volgens historicus en arts David van Bodegom een belangrijke oorzaak voor de welvaartsziekten van nu. Remko Kuipers (arts en onderzoeker) promoveerde 26 maart 2012 op Evolutionaire Geneeskunde. Hij biedt met het oerdieet een oplossing. Kuipers pleit voor een terugkeer naar de voeding van onze voorouders.

Eten voor het goede doel
Met de opbrengsten van de diners worden initiatieven gesteund voor moestuinen om zelf ‘slim eten’ te verbouwen – van Amsterdam tot aan Uganda. Jouw bijdrage ondersteunt o.a. het project ‘Vooruit’. Een initiatief ter bevordering van de gezonde wijk in Amsterdam.

Wat staat er op het menu?
Op het menu staan vergeten groenten. Naast het kennisdiner organiseert VU Connected, met medewerking van de Volkskrant, ook de “Vergeten Groenten Receptenwedstrijd“. Benieuwd naar de gerechten van het vier-gangendiner? Neem dan een kijkje in de menukaart.

Slim Eten: gezond leven à la carte
Het kennisdiner is onderdeel van het ideële project Slim Eten en wordt je aangeboden door VU Connected en Stichting Happy Gift.

Reserveer nu je plaats!

Plaats een reactie