Kokologico: “Kookboek vol avontuur!”

  0
  737

  Supersnel gebekt en spectaculair in de keuken. Dat is Pierre Wind. De keukenkoning met Hageneze tongval is bovendien een vernieuwer pur sang. Want waar verrast onze superheld je deze keer mee? Met Kokologico: de allereerste graphic kooknovel ter wereld. Een super origineel en helder fotostripboek boordevol kokologische kookavonturen. Dat wordt smullâh…

  Op kookavontuur in Shanghai, op de vissersboot, naar de kaasboerderij, tussen de koeien… Met Pierre Wind is het altijd spektakel, maar wél wetenschappelijk onderbouwd. Kokologie bestaat namelijk uit de disciplines zuivelosofie, gruitomie, meelmathematica, zoölogie en toetium. Zodat ook jij straks volleerd schorseneren gratineert en eieren pocheert. Gelukkig hoef je je brein niet echt te breken, want bij onze chaotische kookprof gaat het er juist om dat iedereen kan leren koken. En dat het nog leuk is ook!

  In deze graphic novel leren twee koks je plaatje voor plaatje, dus voor iedereen te volgen, een lekkere hollandaise saus in elkaar draaien. Compleet met tekstwolkjes en bijbehorende geluiden als ‘BLUB!!!’ Zo volg je de gekke avonturen van Pierre op zoek naar de herkomst van ons eten, en krijg je ook nog even 50 belangrijke basisrecepten mee. Prof Pierre sluit af met recepten voor de ultieme smaakbeleving. Denk Scheveningse snert, kaassoep met komijnensjips of cornflakesschnitzel met yoghurt-sesamdip en gewokte postelein. Windser krijg je het toch niet verzonnen. Kikkûh!

  Pierre Wind is kokende schrijver, reizende kok, recepten- en ideeënbank, kookdocent, kokoloog en voorvechter voor een betere voeding. Wind initieert en inspireert talloze (jongeren)projecten. Zijn vorige boek, Het Smaakpretpark, is winnaar van de Gourmand World Cookbook Award 2009.

  Boekgegevens
  – Auteur: Pierre Wind
  – Titel: Kokologico
  – Vorm: Paperback, 336 pagina’s
  – ISBN: 978 90 215 4923 1
  – Prijs: € 19,95
  – Verschijningsdatum: 08 november 2010

  Bekijk het digitaal inkijkexemplaar van Kokologie