Koken met noten

Wil jij gezonder gaan eten? Dat kan erg eenvoudig door meer noten aan jouw dieet toe te voegen. Noten zijn een goede bron van eiwitten en bevatten daarnaast ook nog veel vitamines en mineralen. Nog fijner is dat noten erg lekker zijn door het eten. Wil je weten hoe je meer noten aan jouw dieet kunt toevoegen? Lees dan snel verder, wij geven tips en tricks hoe je noten eenvoudig in jouw eten kunt verwerken.

Makkelijk door het avondeten

Misschien wel de meest eenvoudige manier is door noten te verweken in het avondeten. De zoute en hartige smaak van noten gaat goed samen met zowel groente als rijst en pasta. Noten zijn een goede aanvulling bij een vegetarisch recept. Voeg bijvoorbeeld bij een vegetarisch wokgerecht wat cashewnoten toe. Cashewnoten hebben een fijne smaak en bevatten erg veel eiwitten. Walnoten gaan erg goed samen met bijvoorbeeld broccoli. Met noten kun je veel recepten net een beetje lekkerder maken. Veel noten bevatten de gezonde vetten omega 3 en omega 6. Dit zijn natuurlijke vetten die bijdragen aan een gezonde bloedsomloop en zenuwstelsel.

salade met noten

In je smoothie

Wist je dat je noten ook kunt toevoegen aan jouw smoothie? Het klinkt misschien een beetje apart, maar noten kun je met een ruime verhouding water goed blenden. De verhouding is 25-75, voor 25 gram noten is 75 centiliter water nodig. Het is belangrijk om de noten eerst te blenden voordat je de rest van de smoothie maakt. Je kunt na het blenden het resultaat nog door een zeef halen om de kleine stukjes te vermijden in de smoothie. Je hebt dan zelf notenmelk gemaakt. Het is een fijne afwisseling voor jouw smoothies.

Koekenbakker

Noten gaan ook goed samen met zoete lekkernijen. Bakken met noten zorgt voor de lekkerste koeken en cakes. Je hebt enorm veel mogelijkheden om standaard recepten om te toveren tot iets speciaals met noten. Maak bijvoorbeeld pindakoekjes met chocola of een cake met pistachenoten. Een lekker recept met noten is pecan-speculaas cake. Dit is een perfect recept voor tijdens de feestdagen. Maak nooit meer een gewone cake, maar voeg noten toe. Dit maakt jouw cake niet alleen lekkerder, maar ook gezonder! Het is een goede smoes om zo lekker vaak cake te bakken en eten.

cake met noten

Koken en bakken met noten is erg eenvoudig en erg lekker. Je maakt jouw avondeten al snel wat spannender met een handje noten erdoorheen. Daarnaast geniet je ook van extra voedingswaarden aan jouw gerechten. Met noten krijg je naast vitamine en mineralen ook genoeg eiwitten en gezonde vetten binnen. Wil jij meer gaan koken met noten? Bezoek dan Basboernoten.nl voor de lekkerste noten en inspiratie voor recepten.

Plaats een reactie