Koffiemerk Redbeans winnaar innovatietrofee 2010

Afgelopen dinsdag 14 september was duurzaam koffiemerk Redbeans de grote winnaar tijdens de Koks! Innovatietrofee 2010. Redbeans won de duurzaamheids trofee én de totaalprijs, beiden voor de nieuwe volledig composteerbare koffiebekers die het merk dit jaar introduceerde.

De bekers, die geheel zijn gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en een biocoating van maïs en andere plantaardige bronnen, kunnen na gebruik bij het gft-afval om gecomposteerd te worden.

Jury voorzitter Nelleke Meinders dichtte de vinding een brede toepassing toe. Daarnaast roemde de jury ook de ‘algemene drive’ tot innoveren en het gedachtegoed van Redbeans, dat laat zien dat lekker en duurzaam perfect samen gaan met een leuke en moderne uitstraling.

De Koks! Innovatie trofee is een jaarlijks uitgereikte prijs voor de meest vernieuwende producten op het gebied van food, horeca en hospitality. De prijs wordt toegekend door een deskundige vakjury en is een initiatief van vakblad Koks!, het Kokskwartet en de VHVG (vereniging voor food & hospitality management).

Redbeans
Redbeans is een nieuw koffiemerk van branderij Neuteboom uit Almelo. Redbeans is gemaakt van 100% handgeplukte Arabica bonen, is biologisch geteeld, Fair Trade ingekocht en CO2 neutraal geproduceerd, maar bovenal is Redbeans erg lekker. Redbeans is verkrijgbaar voor thuis, in de horeca en op het werk. Redbeans werd vorig jaar al door magazine Green.2 uitgeroepen tot de meest duurzame koffie van Nederland.

Plaats een reactie