Koffie is belangrijk op kantoor

Ben jij ook zo’n koffieliefhebber? Is de koffieautomaat het eerste waar je heen loopt als je op je werk aankomt? Dan ben je niet de enige, maar liefst 75% van de Nederlandse werknemers drinkt namelijk koffie op het werk. Koffie hoort simpelweg op de werkvloer, maar dan het liefst goede koffie. Hieronder lees je vijf redenen waarom goede koffie op het werk zo belangrijk is.

Goede koffie is een sfeermaker

De koffieautomaat is de plek waar we met elkaar socializen. Het liefst kletsen we dan over andere onderwerpen dan het werk. Op zo’n manier leren we elkaar goed kennen en ontstaat er een collegiale sfeer. Zeker als je een kopje koffie meeneemt voor je collega.

Goede koffie is een sfeermaker

Er moet dan natuurlijk wel goede koffie uit de automaat komen. Wanneer de koffie uit de automaat niet te drinken is dan kiezen werknemers ervoor om hun koffie ergens anders te halen. Dan gaan ze naar een koffietentje in de buurt. Op zo’n manier is de goede sfeer weg van de werkvloer, dat wil je natuurlijk voorkomen.

Goede koffie als visitekaartje van het bedrijf

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan goede koffie. Iemand die goede koffie schenkt verdient aanzien. Zo wordt dat ook gezien door klanten of bezoekers op het kantoor. De sollicitant, de potentiële klant, je wilt ze een goede bak koffie aanbieden. Slechte koffie zorgt onmiddellijk voor een slechte ervaring en komt onprofessioneel over. Een heerlijk kopje koffie zorgt echter voor een positieve ervaring en een warm gevoel.

Goede koffie als visitekaartje van het bedrijf

Niet alleen goede koffie zorgt voor een mooi visitekaartje. Ook de koffieautomaat speelt hierbij een belangrijk rol. Bij Gio Coffee zijn duurzaamheid en elegantie hierbij een belangrijk uitgangspunt. De uitstraling van de automaat is hierdoor altijd strak en stijlvol.

Koffie verhoogt de productiviteit

Alleen al de geur van koffie doet iets met mensen. Het biedt een moment van troost en rust op een stressvol moment, het maakt je wakker in de ochtend en het trekt je door de laatste zware uurtjes. Maar vooral het drinken van koffie verhoogt de productiviteit van werknemers, dat is waarschijnlijk niets nieuws.

Koffie bevat cafeïne, deze stof staat erom bekend dat het de concentratie verbetert. Bovendien verdrijft de stof vermoeidheid en kun je je beter concentreren na een kop koffie met cafeïne.

Koffie verhoogt de productiviteit

Medewerkers zijn meer tevreden door goede koffie

De meeste tijd van ons leven brengen we door op ons werk. Thuis kiezen mensen steeds vaker voor een goede koffiemachine, waarbij ze meerdere soorten koffie kunnen schenken. Bovendien zorgt men ervoor dat ze kwalitatief goede koffiebonen in huis hebben. Van een werkgever wordt ook verwacht dat dit wordt aangeboden op het werk.

Medewerkers zijn meer tevreden door goede koffie

Op de werkvloer hechten de werknemers veel waarde aan goede koffie. Voor veel Nederlanders wordt de koffie belangrijker gezien dan een bedrijfsfeestje of een nieuw bureau. Zoiets simpels als goede koffie zorgt voor een gevoel van waardering en zorg.

Koffie drinken kan gezond zijn

Niet iedereen kan goed tegen het drinken van koffie. Sommige mensen zijn gevoelig voor cafeïne en kunnen het drinken van koffie daarom beter vermijden. Maar voor de meeste mensen geldt dat het drinken van twee tot drie koppen koffie gezond is. Sterker nog, het is aangetoond dat het matig drinken van koffie het risico op hartziekten verlaagt. Ook tegen andere ziektes, zoals Alzheimer en Parkinson, kan de consumptie van koffie heilzaam zijn.

Koffie drinken kan gezond zijn

Plaats een reactie