Koepel kinderboerderijen en NVWA willen meer kinderboerderijen met keurmerk

0
628

De Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) willen dat meer kinderboerderijen werken volgens de regels van het Keurmerk Kinderboerderijen. Deze kinderboerderijen zorgen er namelijk voor dat de dieren gezond zijn en bezoekers goed worden geïnformeerd over de omgang met dieren. Afspraken tussen de SKBN en de NVWA zijn vastgelegd in een convenant.

In het convenant is afgesproken dat de NVWA gebruik mag maken van de controlegegevens van de SKBN. NVWA-inspecties bij kinderboerderijen met een keurmerk blijven daardoor achterwege. De SKBN informeert de NVWA over eventuele tekortkomingen op boerderijen met een keurmerk. Het convenant helpt de NVWA om het zoekgebied voor risicovolle locaties te verkleinen.

Afsluiten van overeenkomsten met bedrijven en koepelorganisaties die goed kunnen onderbouwen dat ze veilige producten leveren is een belangrijk onderdeel uit het toezicht van de NVWA. Eerder dit jaar sloot de NVWA een overeenkomst met Mattel, een producent van kinderspeelgoed. Met een aantal grote ondernemingen zijn dergelijke overeenkomsten in voorbereiding.