Koekjesactie voor de Kinderafdeling

Deze maand is op Brabantse scholen een koekjesactie gestart om geld in te zamelen voor de kinderafdeling van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kinderen die zich aanmelden, gaan samen met hun ouders zandkoekjes bakken en verkopen deze aan vrienden en familie. De opbrengsten zullen ten goede komen aan de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Inmiddels doen 38 scholen in ’s-Hertogenbosch en omgeving mee door de koekjesactie via posters, schoolkranten en nieuwsbrieven bij hun leerlingen (en ouders/verzorgers) onder de aandacht te brengen.

‘Geheim recept’
Wanneer kinderen zich aanmelden via ikbakkoekjes@jbz.nl , ontvangen zij een ‘geheim recept’. Dit recept helpt de kinderen en de ouders met het bakken van de zandkoekjes. Met de opbrengsten hoopt de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een deel van het kikkerservies te financieren; een servies dat speciaal is ontworpen voor de nieuwe kinderafdeling. Als herkenbaar symbool voor kinderen in het ziekenhuis is voor de kikker gekozen, een verwijzing naar Oeteldonk zoals ’s-Hertogenbosch in de carnavalstijd heet.

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
In 2011 verhuist het Jeroen Bosch Ziekenhuis van drie verouderde locaties naar een ultramodern ziekenhuis aan de Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch West. Het ziekenhuis wil niet alleen op medisch en verpleegkundig terrein een topziekenhuis bouwen, het wil ook de kans benutten om een healing environment ofwel een ‘helende omgeving’ in te richten. De stichting werft middelen bij instellingen, ondernemingen en particulieren voor extra voorzieningen die het verblijf van patiënten zo aangenaam mogelijk maken en die niet uit de reguliere budgetten kunnen worden gefinancierd.

Plaats een reactie