Koeien springend de wei in

Ruim 80.000 mensen hebben maandag 9 april 2012 een bezoek gebracht aan de Campina Open Boerderijdagen. Op tweede paasdag stelden 43 Campina-melkveehouders door het hele land hun boerderij open voor het publiek.

Het hoogtepunt van de dag vond om klokslag 12.00 uur plaats, toen de staldeuren van de boerderijen open gingen en in totaal ruim 3.000 koeien voor het eerst dit jaar weer hun vertrouwde weiland konden verkennen.

Leuk en leerzaam familie-uitje door het hele land
De Campina Open Boerderijdagen boden tal van leuke en leerzame activiteiten. Kinderen konden verschillende spelletjes doen en uiteraard stonden er voor alle bezoekers verschillende Campina-producten klaar om te proeven. Ook konden de kinderen zich laten schminken, meedoen aan een race op ‘skippy-koeien’ (skippyballen in de vorm van een koe) en een speurtocht door stallen en hooischuren volgen. Zo ontdekten ze op speelse wijze waar de melk vandaan komt.

Campina-zuivel afkomstig van Nederlandse koeien die in de wei staan
Er zijn weinig dingen die zo typisch Nederlands zijn als een weiland vol koeien. Campina wil dit karakteristieke Nederlandse landschap behouden. Daarom stimuleert ze haar melkveehouders om hun koeien ten minste 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei te laten grazen. Campina-zuivel wordt gemaakt van deze Nederlandse weidemelk.

Plaats een reactie