KNVB, UEFA en politie tekenen samenwerkingsverband

Om nadere invulling te geven aan de ambities zoals vastgelegd in het Kader voor beleid Voetbal en Veiligheid en het Landelijk actieplan voetbal en veiligheid, heeft de KNVB de UEFA benaderd voor een samenwerking op het gebied van educatie en training van stewards en betrokken politie- en overheidsfunctionarissen.

De KNVB wil graag gebruik maken van het pakket dat de UEFA samen met de Europese Unie ter voorbereiding op het Europees kampioenschap heeft samengesteld. Het pakket bestaat uit drie veiligheidstrainingen:

· Politie en stadionmanagement training, 2 daagse training
· Steward trainingsprogramma, train de trainer programma van 5 dagen
· Stadion inspectie en licentie training, 2 tot 3 daagse training

Dit pakket aan trainingen is bedoeld voor een brede doelgroep; van beleidsmakers zoals gemeenten, politiecommandanten en het veiligheidsmanagement van de betaald voetbalclubs tot aan de uitvoerders (stewards). In het najaar van 2012 zullen de trainingen in Nederland starten.

Over de samenwerking tussen de KNVB en de UEFA zegt Marc Timmer, Head Stadia en Security van de UEFA: “De KNVB is een van de bonden die al heel ver is op dit gebied maar staat altijd open om verder te ontwikkelen. We zijn blij dat we dit pakket kunnen delen en op dit gebied nog meer gaan samenwerken.”

Frank Paauw, landelijk portefeuillehouder betaald voetbal in de raad van Korpschefs, kijkt uit naar de trainingen: “We werken al intensief samen met de clubs en de KNVB om de veiligheid bij wedstrijden te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Dat we nu ook betrokken zijn bij deze trainingen zegt veel over hoe hoog de KNVB en de overheid dit punt op de agenda heeft staan.”

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: ”Uitgangspunt van ons is altijd dat zo veel mogelijk voetballiefhebbers op een zo prettig mogelijk manier wedstrijden kunnen bezoeken. Al jaren werken politie en KNVB op diverse gebieden samen om het voetbal vriendelijk, veilig en toegankelijk te maken. De KNVB is dan ook erg enthousiast om deze samenwerking ook op het gebied van training en educatie te intensiveren.”

Plaats een reactie