Knuffelspreekuur in ZGT Almelo

Op maandag 30 en dinsdag 31 mei 2011 heeft ZGT Almelo een tijdelijke polikliniek voor zieke knuffelbeesten en poppen ingericht in de Twentezaal in ZGT Almelo. De polikliniek is op beide dagen geopend van 13.30 tot 15.30 uur. Kinderen uit groepen 1 en 2 van basisscholen uit het verzorgingsgebied van ZGT Almelo mogen op deze middagen hun ‘zieke’ pop of knuffelbeest meenemen naar het spreekuur in het ziekenhuis.

Coassistenten, medische studenten in opleiding tot arts, onderzoeken de ‘zieke’ knuffels. Zo nodig wordt een spuitje gegeven, een verbandje aangelegd, been of arm gespalkt of een wond gehecht. De coassistenten/dokters geven de kinderen uitgebreid uitleg wat er met hun knuffel aan de hand is.

Doel van het project is tweeledig. Toekomstige artsen kunnen ervaringen opdoen in de communicatie en omgang met kinderen. Tegelijkertijd worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het ziekenhuis.

De basisscholen hebben enkele weken geleden een uitnodiging ontvangen om met kinderen uit de groepen 1 en 2 naar het spreekuur te komen. Een groot aantal basisscholen heeft gereageerd op de uitnodiging. Hierdoor zijn beide spreekuren volledig volgeboekt.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie