Knuffelbeesten voor Ziekenhuisgroep Twente

IKEA Hengelo schenkt 150 knuffels (olifanten en kangoeroes) aan zieke kinderen in Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). De knuffelbeesten worden aangeboden tijdens een feestelijke bijeenkomst op de kinderafdeling van ZGT Hengelo op donderdag 10 maart om 15.00 uur. De knuffels zijn behalve voor de kinderen op de kinderafdelingen van ZGT ook bestemd voor kinderen die op andere afdelingen een onderzoek moeten ondergaan, zoals de spoedeisende hulp en radiologie. ‘Een geweldige actie, voorlopig kunnen we hier veel kinderen blij mee maken,’ aldus Truida Wijnen, hoofd van de kinderafdeling in Hengelo.

Sponsoring
Elke keer dat een klant bij IKEA in de maanden november en december een pluchen knuffel koopt, doneert IKEA 1 euro aan Unicef. Dit in het kader van de jaarlijkse IKEA-actie 1 euro is een fortuin. Eind vorig jaar startte deze actie al voor de zesde keer op rij. IKEA Hengelo heeft zelf knuffelbeesten gekocht voor zieke kinderen in ZGT. Een dubbele sponsoring, want ook van deze knuffelbeesten doneert IKEA 1 euro aan Unicef.

Over Unicef
In meer dan 155 landen zet Unicef zich in voor álle kinderen. De beste manier om de kinderrechten in een land op de kaart te zetten is door samen te werken met alle geledingen in een samenleving. Zo werkt Unicef wereldwijd met partners op alle niveaus, van kleine lokale hulporganisaties, tot aan grote strategische partners uit het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden via www.unicef.nl

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie