KNO-artsen geven les op basisscholen

Een aantal KNO-artsen van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam geven sinds november voorlichting op basisscholen in de regio Rijnmond. Het doel is om kinderen zich bewust te maken van het feit dat zij gehoorschade op kunnen lopen door te luisteren naar (te) harde muziek. Ook wordt er verteld hoe gehoorschade voorkomen kan worden, want eenmaal opgelopen gehoorschade is blijvend.

1 op de 7 jongeren blijkt na het uitgaan last te hebben van een piep in de oren. Dit blijkt uit een rapport van de commissie prevENT van de Nederlandse Vereniging van Keel-, Neus- en Oorartsen. Uit het onderzoek bleek ook dat minder dan de helt van de onderzochte jongeren zich ervan bewust was dat gehoorschade door harde muziek voorkomen kan worden.

De KNO-artsen Bonnet, Dool en Engberts geven de komende periode voorlichting aan de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen in de regio. Scholen die ook geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met de afdeling KNO van het Vlietland Ziekenhuis via 010 893 93 93.

Plaats een reactie