KNO-arts Maasstad Ziekenhuis rijdt mee in wielerkoers Tour for Life

KNO-arts Anton Stoop, verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, rijdt van 29 augustus tot en met 5 september de loodzware wielertocht Tour for Life, een sponsortour waarvan de opbrengst aan Artsen zonder Grenzen wordt geschonken. Onder de teamnaam Artsen voor Artsen rijden Stoop en acht collega’s uit de Zuid-Hollandse ziekenhuiswereld in acht dagen tijd van Italië naar Nederland: 1260 kilometer, 18.500 hoogtemeters.

Het doel van Stoop en zijn teamgenoten is zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor hun vakbroeders van de internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Het Maasstad Ziekenhuis heeft vast 1000 euro in het zakje gedaan. ,,Met het sponsorgeld kan Artsen zonder Grenzen medische noodhulp bieden aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën die anders geen toegang hebben tot medische zorg, schoon drinkwater of onderdak,’’ licht Stoop toe.

Maar genieten van de tocht mag ook. ,,Bijkomend voordeel is dat fietsen een mooie manier is om met de natuur in contact te komen. Je proeft en ziet de natuur op een andere manier. Bij de Tour for Life zal ik de macht van de bergen zien, maar ook voelen.’’

De Tour for Life is de droom van elke wielrenner. In een ploeg van zes tot negen coureurs rijden de deelnemers in acht dagen van Italië naar Nederland, dwars door de Alpen, de Vogezen en Ardennen, langs beroemde cols zoals de Alpe d’Huez, Col de la Faucille en Le Grand Ballon. In 2009 was de eerste Tour for Life een groot succes. Negentig renners haalden ruim 265.000 euro op voor Artsen zonder Grenzen.

De ambitie van Artsen voor Artsen was aanvankelijk 15.000 euro bijeen te fietsen. Maar inmiddels staat de teller al op bijna 25.000 euro.

Plaats een reactie