Veranderend klimaat zorgt voor steeds meer hooikoortspatiënten

Het Nederlandse klimaat verandert. Dat zorgt er enerzijds voor dat hooikoortspatiënten steeds langer last hebben van hun klachten en anderzijds dat het aantal hooikoortspatiënten steeds verder toeneemt. Zo had rond 1980 nog maar 5% van de Nederlanders last van hooikoorts. Anno 2010 is dat percentage – met ruim 2,7 miljoen patiënten – opgelopen tot ruim 15. De oorzaak kan onder andere gezocht worden in de groeimogelijkheden voor nieuwe soorten flora. De oplossing in Pollinosan van A.Vogel.

Sinds 1900 – en dan met name de afgelopen 30 jaar – is de gemiddelde jaartemperatuur in Nederland met 1,2 graden Celsius gestegen. Het aantal dagen met vorst nam af, het aantal zomerse dagen nam juist behoorlijk toe. Deze ‘opwarming’ heeft er enerzijds toe geleid dat hooikoortspatiënten steeds langer met hun klachten kampen – de klachten beginnen vroeger in het jaar en lopen langer door. Anderzijds maakt het de groei van ‘nieuwe’ soorten flora mogelijk waardoor het aantal hooikoortspatiënten toenam. De uit Noord-Amerika afkomstige alsemambrosia, bijvoorbeeld, gedijt tegenwoordig prima in het Nederlandse klimaat en de pollen kunnen al in een kleine hoeveelheid een behoorlijke allergische reactie uitlokken.

Histamine is de boosdoener
Histamine is een stof die het lichaam aanmaakt als allergische reactie op het inademen van pollen. En dus is deze stof ook de eigenlijke veroorzaker van de bekende verschijnselen van hooikoorts. Pollinosan van A.Vogel is een krachtig, natuurlijk middel dat de hooikoortsverschijnselen die histamine veroorzaakt juist bestrijdt. Daarbij heeft één ingrediënt specifiek een remmend effect op het vrijkomen van histamine, terwijl de andere ingrediënten ondersteunen door de slijmvliezen van de luchtwegen te beschermen en de spieren van de luchtwegen te ontspannen. Pollinosan is zowel preventief als acuut te gebruiken. Bij preventief gebruik is het advies om ruim twee weken voor aanvang van de hooikoortsperiode (de meeste mensen weten wanneer ze last krijgen) met inname te starten.

A.Vogel Pollinosan is verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en gezondheidswinkel in tabletten (vanaf € 6,95), druppels (€ 7,95) en neusspray (€ 6,95).

Plaats een reactie