Klikprothese bij revalidatie in UMC St Radboud

De afdeling Revalidatie kan voor een aantal patiënten met een beenamputatie een unieke beenprothese maken die eenvoudig is vast te klikken.

Groot voordeel van deze klikprothese is dat hij niet meer te los of te strak zit, zoals bij een prothese met een koker.

Operaties
Voor een klikprothese zijn twee operaties nodig. De chirurg brengt een metalen pin aan in de mergholte van het been, waarna de stomp wordt gesloten. Tijdens de tweede operatie wordt een gaatje door de huid geboord en vervolgens een verbindingspen aangebracht, waaraan de patiënt de prothese kan vastklikken.

Bevrijding
UMC St Radboud heeft al 29 patiënten geholpen aan een klikprothese. Patiënten voelen zich bevrijd. Tijdens de Nationale Traumadag lieten patiënten op een catwalk hun klikprothese zien.

Niet elke patiënt komt in aanmerking voor een klikprothese. Meer informatie: afdeling Revalidatie, dr. van de Meent (024) 365 53 66 www.umcn.nl/revalidatie

1 gedachte over “Klikprothese bij revalidatie in UMC St Radboud”

  1. Hallo ik hub rosenbaum uit Maastricht en bij mij is een onder been amputatie gedaan aan de rechterkant uitgevoerd in het ziekenhuis azm in Maastricht nu zou ik graag willen weten hou ik in aanmerking kan komen voor een klik protece mijn been is pas kort afgezet geworden nu 14 dagen geleden ben ontzettend gemotiveerd om weer goed te kunnen lopen en weer met de tractor tekunnen rijden. Ik ben dyslectisch sorry voor mijn schrijf fouten groetjes en hoop snel wat van u te mogen vernemen hub rosenbaum

    Beantwoorden

Plaats een reactie