Kleurige ‘social sofa’ onthuld bij HagaZiekenhuis

Het fenomeen ‘social sofa’ wordt steeds bekender: een kleurige mozaïekbank die is bedoeld als een plek waar mensen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Ook het HagaZiekenhuis heeft nu zijn eigen social sofa gekregen op een mooie plaats tussen het groen van de locatie Leyweg. De bank is geschonken door Aramco Overseas Company B.V. (AOC). Op donderdag 10 juni werd de sofa onthuld door directeur Ahmed Alzayyat van AOC en Chiel Huffmeijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het HagaZiekenhuis.

De betonnen sofa is in april in de centrale hal van het HagaZiekenhuis beplakt met duizenden mozaïekstenen. Tientallen vrijwilligers van AOC en het HagaZiekenhuis hebben zich hiervoor ingespannen. Het project zorgde voor veel levendigheid in de hal en leverde leuke reacties op van patiënten en bezoekers.

De mozaïekstenen werden aan de hand van een speciaal ontwerp op de bank bevestigd. Dit ontwerp werd vervaardigd op basis van drie winnende tekeningen van een tekenwedstrijd onder kinderen van Saudi Aramco in Saudi-Arabië, het moederbedrijf van AOC.

De sofa bij het HagaZiekenhuis is bedoeld om patiënten aan te moedigen om naar buiten te gaan en contact te leggen met andere patiënten, bezoekers en met het ziekenhuispersoneel. Social sofa’s zijn oorspronkelijk bedacht om als ontmoetingsplaats te dienen in woonwijken. Inmiddels zijn de mozaïekbanken overal te vinden.

Plaats een reactie