Kleurige schilderijen voor blije mensen

0
879

Van een op handen zijnde operatie word je meestal niet vrolijk. Toch hoopt Liesbeth Oudshoorn dat de mensen die door de POS-gang (Pre Operatieve Screening/anesthesie) van het Lievensberg ziekenhuis lopen, zich iets beter gaan voelen bij het zien van haar kleurige schilderijen.

Liesbeth Oudshoorn exposeert voor onbepaalde tijd haar schilderijen ‘African dreams’ in het Lievensberg ziekenhuis.

De Ossendrechtse kunstenares Liesbeth Oudshoorn, die schildert onder de naam Lbetho, wil met haar kunst een bijdrage leveren aan een betere wereld. Door te kiezen voor veel kleur in haar werk wil zij mensen blij maken.

De kunstenares schildert sinds 1984. “Ik ben begonnen met pastelkrijt. Sinds 2005 werk ik met olieverf, in 2010 ben ik begonnen met abstracte schilderijen in acrylverf.”

De in Lievensberg tentoongestelde werken zijn haar eerste abstracte schilderijen. De serie met de naam ‘African dreams’, is gebaseerd op de natuur en de dieren in Afrika.

“Deze serie is ontstaan doordat mijn olifant ‘petekindje’ veel te vroeg overleed. Ik heb geprobeerd om haar in mijn schilderijen verder te laten spelen. Inmiddels heb ik een nieuw olifantweesje geadopteerd. Ook zij mag meespelen in mijn schilderijen.”

Alle schilderijen in deze serie zijn van het formaat 100 x 100 cm en in acryl uitgevoerd. De schilderijen zijn te koop, het merendeel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Vrienden van Lievensberg. De Stichting Vrienden van Lievensberg is opgericht om het verblijf voor patiënten in het ziekenhuis en hun familie en vrienden te veraangenamen. De stichting realiseert projecten die niet door het ziekenhuis worden bekostigd.

Kijk voor meer informatie over de schilderijen op de website van Liesbeth Oudshoorn: www.Lbetho.nl.

Vorig artikelHepatitis groter probleem dan AIDS
Volgend artikel€10 miljoen voor onderzoek naar onderwijsmethodes
Avatar
Met 367 bedden is het Lievensberg een middelgroot ziekenhuis. Ruim 110 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers verlenen zorg aan de inwoners van West-Brabant en de Zeeuwse gemeenten Tholen en Reimerswaal. Bovenregionaal verzorgt Lievensberg de specialistische functies psychiatrie (plus een Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis PAAZ), geriatrie (plus een Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis GAAZ) en de dagbehandeling revalidatie. Het ziekenhuis kent daarnaast drie speerpunten: pijnbestrijding, oncologie en de zorg voor de oudere patiënt. Het Lievensberg ziekenhuis biedt alle moderne ziekenhuiszorg, inclusief spoedeisende hulp en intensive care. Het ziekenhuis investeert regelmatig in nieuwe onderzoek- en behandeltechnieken, trekt nieuwe medisch specialisten aan en schoolt medewerkers regelmatig bij. Kwaliteit en veiligheid staan centraal bij alles wat wordt ondernomen.