Kleine brand in Medisch Centrum Alkmaar

In Medisch Centrum Alkmaar is maandagochtend 16 augustus een kleine brand ontstaan in een kamer op de verpleegafdeling psychiatrie (161), onderdeel van GGZ Noord-Holland Noord. Na de melding is direct actie ondernomen. Hulpverlening was snel ter plaatse en de brand was direct onder controle. Er is niemand gewond geraakt.

Rookontwikkeling
Er was geen direct gevaar voor omliggende afdelingen. De rookontwikkeling was zodanig dat de bovenliggende afdelingen moesten worden ontruimd. De patiënten zijn zonder problemen naar andere verpleegafdelingen gebracht. Het gaat om 44 patiënten.

Patiëntenzorg
De patiëntenzorg ondervindt nagenoeg geen hinder. Van een kleine groep patiënten is de behandeling uitgesteld naar de middag. Deze en de geëvacueerde patiënten krijgen de benodigde nazorg. Spreekuren en operaties ondervinden geen hinder.

Oorzaak
De brand is ontstaan in een afgesloten kamer die momenteel niet in gebruik is. In deze ruimte bevonden zich geen personen. Uit technisch onderzoek van de recherche is naar voren gekomen dat de brand is ontstaan in de daar aanwezige rookreiniger. Nader onderzoek moet uitsluitsel geven wat de oorzaak is.

Schade
De schade bestaat voornamelijk uit roet, water en rooklucht. Schoonmaakwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. De verpleegafdeling psychiatrie van de GGZ Noord-Holland Noord kan naar verwachting over vier weken weer in gebruik worden genomen. Er worden passende maatregelen getroffen voor de geëvacueerde patiënten. Deze patiënten worden overgeplaatst naar andere klinieken binnen de GGZ Noord-Holland Noord. De twee bovengelegen verpleegafdelingen worden deze week weer in gebruik genomen. Deze patiënten zijn tijdelijk ondergebracht op andere verpleegafdelingen binnen het MCA.

Plaats een reactie