Kiwanis maakt de jongste cliënten van het Roessingh blij met gift

Revalidatiecentrum het Roessingh heeft op 24 januari 2013 een cheque in ontvangst genomen ter waarde van € 2500,00 van de Kiwanisclub Enschede Usselo. Met deze donatie wordt onder andere speciale computerapparatuur aangeschaft voor jonge kinderen met een motorische of visuele beperking. Door middel van computerspelletjes kunnen kinderen in de therapeutische peuter/dreumesgroep in het Roessingh zich ontwikkelen.

Kiwanisclub Enschede Usselo zamelt al voor het tiende jaar geld in ten behoeve van goede doelen die bijdragen aan een betere toekomst, voor met name kinderen. Dit doen zij door jaarlijks een golftoernooi te organiseren. Dit jaar is de opbrengst gedoneerd aan revalidatiecentrum het Roessingh.

Op 24 januari 2013 hebben Marjo Evers, manager kinderrevalidatie, en Ineke van der Meulen, pedagogisch medewerker therapeutische peutergroep, een cheque van € 2500,00 in ontvangst genomen van Cor Kraal, president van de Kiwanisclub Enschede Usselo.

Revalidatiecentrum Het Roessingh

Met deze gift wordt speciale computerapparatuur aangeschaft waarmee de ontwikkeling van jonge kinderen met een visuele of motorische beperking positief gestimuleerd wordt. Voor kinderen met een motorische beperking is het goed om met kleine bewegingen, via een touchscreen, spelletjes te spelen. Door een flexibele zwenkarm kan het beeldscherm dichtbij gebracht worden, waardoor kinderen met bepaalde beperkingen toch het scherm kunnen bereiken.

Voor de allerkleinsten op de afdeling wordt een zintuigenbox ‘Horen’ aangeschaft, met attributen waar ze naar kunnen luisteren.

Plaats een reactie