Kinderombudsman Marc Dullaert start in april 2011

De Tweede Kamer heeft bekendgemaakt dat Marc Dullaert de eerste Nederlandse Kinderombudsman wordt. Dullaert (47) start begin april 2011 met zijn werkzaamheden als Kinderombudsman. Hij is oprichter en bestuursvoorzitter van de kinderrechtenorganisatie Stichting KidsRights en is grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs. Daarnaast was hij jarenlang werkzaam in de mediawereld.

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten, vanuit het kabinet verantwoordelijk voor kinderrechten, vindt het een historisch moment. “Kinderrechten zijn goed geregeld in Nederland. Dat stelt ook het Kinderrechtencomité van de VN. Maar wij zijn natuurlijk nooit klaar. Als samenleving moeten wij er continu op blijven letten dat rechten worden gerespecteerd en nageleefd.

Vandaag is daar een mooie nieuwe stap in gemaakt nu bekend is dat Marc Dullaert de eerste Nederlandse Kinderombudsman wordt. Dat is dus nu al een historische benoeming. Het is een voorrecht dat er nu speciaal voor kinderen iemand is waarbij je terecht kunt en die voor je opkomt als kinderrechten in het geding zijn.

Ik feliciteer Marc Dullaert met zijn benoeming en wens hem veel succes. Ik zie er naar uit om snel kennis te maken en met elkaar – vanuit onze eigen verantwoordelijkheden – aan de slag te gaan voor de kinderrechten.”

De Kinderombudsman is een substituut-ombudsman van de Nationale ombudsman, met een eigen werkgebied en een eigen verantwoording naar de Eerste en Tweede Kamer.

Plaats een reactie