Kinderlonghyves in de lucht

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft maandag 21 maart 2011 een nieuwe site gelanceerd. Astmapatiëntjes kunnen nu krabbelen en bloggen op www.zgvkinderlong.hyves.nl. De site gaat online tijdens de eerste astmatraining van dit jaar voor tieners met astma.

De astmatraining is voor jongens en meisjes van 10-12 jaar. Het is een training van zes middagen waarin je leert met je astma om te gaan en je grenzen te stellen op het gebied van thuis, school en sport. Deze training wordt gegeven door de kinderlongverpleegkundige, de kinderarts, de kinderfysiotherapie en de Edese IJsvereniging.

Kinderlongverpleegkundigen Petra Huisintveld en Margreet Berends: ‘Wij willen met deze trainingen kinderen meer weerbaar maken voor de overstap naar de middelbare school. Vaak zijn ze angstig en hebben een slechte conditie. We leren deze kinderen daar mee om te gaan en dagen ze uit in verschillende sporten zoals: zwemmen, badmintonnen, skeeleren. We doen bijvoorbeeld ook estafettes. We gaan voor het maximale resultaat.’

Hyves
Via hyves kunnen al onze patiëntjes met elkaar in contact komen. Ervaringen uitwisselen, informatie delen, fotoboeken delen en vooral krabbelen. Krabbelen over tips en trucs. Een informele en makkelijke manier kennis te vergaren. De hyves is opgezet door de kinderlongpolikliniek van Ziekenhuis Gelderse Vallei en is bedoeld voor astmapatiëntjes en hun ouders.

Plaats een reactie