Kinderhulp lanceert allereerste Monkey Run

Op 31 mei wordt de allereerste Kinderhulp Monkey Run gehouden in Deventer. Maar liefst 237 Havo-2 scholieren van het Etty Hillesum Lyceum lopen maatschappelijke stage als ambassadeur van Kinderhulp en bedwingen afsluitend de spectaculaire hindernisbaan. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kort daarna volgt de tweede Monkey Run: op 2 juli gaan 400 leerlingen van scholengemeenschap Helen Parkhurst in Almere de uitdaging aan. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar door heel Nederland Monkey Runs georganiseerd worden.

Leerlingen van 12 tot 14 jaar doen mee aan de Monkey Run in het kader van hun maatschappelijke stage. De maatschappelijke stage houdt in dat leerlingen tijdens hun schoolperiode vrijwilligerswerk doen. Dat is goed voor de maatschappij én voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Veel scholen bieden al een maatschappelijke stage aan; vanaf volgend schooljaar is dat verplicht.

Deelnemers aan de Monkey Run verzamelen informatie over Kinderhulp en krijgen les over fondsenwerving. Daarna gaan ze aan de slag om fondsenwervende acties te bedenken. Ook krijgen ze speciale training om de hindernisbaan te kunnen overwinnen. Doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp, door mensen te vragen om hen te sponsoren voor het bedwingen van de Monkey Run: een uitdagende hindernisbaan die lef en uithoudingsvermogen vergt.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Kinderen die in hun leven veel ellende hebben meegemaakt en ook “een beetje gewoon geluk” verdienen. In (pleeg)gezinnen met financiële problemen of jeugdzorginstellingen is vaak geen geld voor leuke dingen. Een fiets, een weekje kamperen, zwemles, sporten of een Sinterklaascadeautje. Dingen die soms zo gewoon lijken maar voor een grote groep kinderen in Nederland niet zijn weggelegd. Kinderhulp helpt hen, door dit financieel mogelijk te maken.

Meer informatie: Monkey Run

Plaats een reactie