Kinderhulp breekt Guinness World Record met grootste schoen

Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft vanmiddag om 15.10 uur op het Amsterdamse Beursplein het huidige Guinness World Record voor de grootste schoen ter wereld gebroken. Met de 5,5 meter lange, 2,90 meter hoge en 2,11 brede replica van een originele Converse Chuck Taylor All Star werd de kick-off gegeven voor de ludieke Actie Pepernoot.

V.l.n.r.: Jan Wezendonk (directeur Nationaal Fonds Kinderhulp), Myrna Goossen (Kinderhulp-ambassadrice en presentatrice van de recordpoging), Rev’n Ros (kersverse Kinderhulp-ambassadeurs),) Erik van der Hoff (Pepernoot-ambassadeur) en judoka Mark Huizinga (onafhankelijk jurylid namens Guinness World Records).

Hiermee vraagt Kinderhulp aandacht voor de vele kansarme kinderen in ons land voor wie Sinterklaascadeautjes niet zijn weggelegd. “Het eerste record is gebroken, op naar het tweede: zoveel mogelijk cadeautjes in de schoen”, aldus TV-presentator Erik van der Hoff, die als gelegenheidsambassadeur namens Kinderhulp het officiële Guinness World Records-certificaat mocht ontvangen van jurylid en Olympisch judokampioen Mark Huizinga.

Voor een beetje gewoon geluk met Sinterklaas

Dankzij de Actie Pepernoot kunnen elk jaar ruim 50.000 kinderen jaarlijks genieten van een ‘echte’ Pakjesavond. “Een uitkomst voor jeugdzorginstellingen en (pleeg)ouders, die anders geen Sinterklaas-cadeautjes kunnen kopen”, aldus Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp. “Maar er zijn nog veel meer kinderen in ons land voor wie Pakjesavond niet vanzelfsprekend is. Kinderhulp is daarom heel brutaal en zet vanaf vandaag de grootste schoen ter wereld.”

Doel van de actie: zoveel mogelijk kansarme kinderen de Pakjesavond van hun leven bezorgen. Iedereen kan helpen om de schoen te vullen met cadeautjes door een eenmalige gift over te maken via www.degrootsteschoen.nl. Voor 20,- euro maak je voor één kind al Pakjesavond mogelijk; meer of minder geven mag natuurlijk ook. Myrna Goossen, die de recordpoging presenteerde, gooide na afloop symbolisch een pakje in de schoen: het allereerste exemplaar van haar nieuwe kerstsprookje ‘Bink en de sneeuwvlokjesfee’ (Kosmos Uitgevers). De uitgever gaf spontaan 350 boekjes cadeau voor de kinderen waar Kinderhulp zich voor inzet. “Dat er veel pakjes in de vorm van giften mogen volgen!”, sloot de bevlogen Kinderhulp-ambassadrice af.

De grootste schoen live te bewonderen van 22 november t/m 4 december
Zeven weken lang is door Van Dik Hout Decor met man en macht gewerkt aan de grootste schoen. Nu heeft heel Nederland kans om het prachtige resultaat live te bewonderen. Van 22 november t/m 4 december staat de XXL Converse Chuck Taylor All Star op het Beursplein in Amsterdam. Er is van alles te doen rondom de schoen. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes en er liggen kleurplaten klaar, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. In het weekend van 27 en 28 november luidt het motto: “Kom pimpen met Converse”. Twee dagen kun je je tussen 11.00 en 17.00 uur uitleven in de Converse-container. Op zaterdag 27 november komen Rev’n Ros samen met popster Tessa opnieuw naar Amsterdam om van 13.00 tot 14.00 uur tassen en schoenen te pimpen. Om 14.00 uur treden zij live op met hun nieuwe single “Nummer 1”. De opbrengst van dit nummer komt ten goede aan Kinderhulp.

Guinness World Records Day 2010
De recordpoging van Kinderhulp vond plaats in het kader van de 6e internationale Guinness World Records Day op 18 november 2010. Dit is de jaarlijkse dag waarop nieuwe en verbeterde records uit de hele wereld in het zonnetje worden gezet. De eerste Guinness World Records Day werd georganiseerd ter ere van het feit dat er honderd miljoen exemplaren van het Guinness Book of Records over de toonbank waren gegaan, waarmee dit het bestverkochte boek aller tijden werd. Sindsdien is Guinness World Records Day een jaarlijkse traditie geworden. Vorig jaar waren er meer dan 250.000 deelnemers in 23 landen over de hele wereld, die op één dag 43 records verbraken.

Meer informatie: www.degrootsteschoen.nl

Plaats een reactie