Kinderen Zonnehuizen krijgen kleed- en spaargeld terug

Ongeveer tweehonderd voogdijkinderen hebben hun spaargeld terug. Staatssecretarissen Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) en Fred Teeven (VenJ) stellen zich eenmalig garant voor de verdwenen kleed- en spaargelden van cliënten van de Stichting Zonnehuizen.

Door de garantstelling van beide bewindspersonen kunnen de kinderen direct weer over hun geld beschikken. Het geld was verdwenen omdat het ten tijde van het faillissement van Zonnehuizen (december) op een rekening van de stichting stond. Het gaat om ongeveer 150.000 euro, opgebouwd uit bijdragen van familie, bureaus Jeugdzorg en anderen.

Niet nogmaals de dupe
Van Zanten en Teeven zijn het erover eens dat deze kinderen ‘niet opnieuw de dupe worden van een situatie waar zij part noch deel aan hebben’. Tevens maken zij er werk van dat dit soort spaargelden niet meer op deze manier kunnen verdwijnen. Dat schreven zij dinsdag aan de Kamer. De zorg voor de kinderen is ondanks het faillissement nooit in het geding geweest.

1 gedachte over “Kinderen Zonnehuizen krijgen kleed- en spaargeld terug”

  1. Fijn dat dit gebeurt. Het is wel godgeklaagd,dat bij Kind en jeugd nooit een aparte beheersstichting heeft bestaan. Dat was wel het geval in de Volwassenenzorg van de wijlen Zonnehuizen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie