Kinderen met hun dierenwensen in optocht naar Kamer

0
633

Meer dan honderd met dierenmaskers getooide kinderen lopen op de door de Dierenbescherming in het leven geroepen ‘Vergeten Dierendag’ vandaag vanaf 13:00 uur van de Hofvijver naar de Tweede Kamer.

Daar bieden zij samen met directeur Frank Dales van de Dierenbescherming om 13:30 uur de Vaste Kamercommissie voor Landbouw een groot onderzoek onder de Nederlandse jeugd naar hun beleving van dierenwelzijn aan.

Een van de opvallende uitkomsten is dat maar liefst 85% van de kinderen tussen de acht en twaalf jaar vindt dat er alleen vlees mag worden verkocht van dieren die een goed en vrij leven hebben gehad. Als kinderen wordt gevraagd waar de nieuwe regering al eerste mee moet beginnen zegt meer dan de helft dat er dan strenger moet worden opgetreden tegen dierenmishandeling.

Vergeten Dierendag moet volgens de Dierenbescherming recht doen aan alle dieren die op de echte Werelddierendag, 4 oktober, vergeten worden. Dieren die niet extra worden verwend, maar worden bejaagd, in donkere hokken worden gehouden of die worden verwaarloosd.