Kinderen met diabetes beleven sportieve middag dankzij ‘Diabij’

Zo’n 20 kinderen met diabetes beleefde woensdag 18 mei 2011 een heerlijke sportmiddag op de skeelerbaan van schaatsvereniging ‘Ons Genoegen’ in Gramsbergen. ‘Diabij’, een regionaal samenwerkingsverband op het gebied van kinderen met diabetes tekende voor de organisatie en bood deze sportieve instuif aan. Deze activiteit stelde de kinderen in de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met ‘lotgenoten’.

Diabij Sportmiddag skeelerbaan (Fotograaf: Léon van der Brug, Saxenburgh Groep)

Samenwerkingsverband
‘Diabij’ is een samenwerkingsverband van de ziekenhuizen uit Assen, Meppel, Emmen, Hoogeveen en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en richt zich op kinderen met diabetes. ‘Diabij’ staat voor diabeteszorg dichterbij. Naast het aanbieden en coördineren van verschillende activiteiten voor kinderen met diabetes, beoogt de samenwerking vooral goede diabeteszorg dichterbij huis te leveren. De kinderen blijven onder controle in hun ‘eigen ziekenhuis’. De bundeling van krachten maakt het mogelijk een kenniscentrum te vormen op het gebied van kinderdiabetes en draagt bij aan de kwaliteit van zorg.

Skates en waveboards
De kinderen in de basisschoolleeftijd leefden zich woensdagmiddag in Gramsbergen uit op skates en waveboards. Dit alles gebeurde onder deskundige begeleiding van de Inline Skate & Skeelerschool Noordoost Nederland.

Namens het Röpcke-Zweers Ziekenhuis waren twee kinderdiabetes-verpleegkundigen aanwezig. “Sport en bewegen heeft een positief effect op de diabetes en geeft de kinderen inzicht in de invloed ervan op hun ziekte. Daarnaast is de instuif ook bedoeld om de kinderen en hun ouders met elkaar in contact te brengen en ervaringen uit te wisselen,” aldus één van de verpleegkundigen.

Uiteraard had de activiteit ook tot doel om de kinderen een gezellige middag te bezorgen en hen iets te leren waar ze in hun vrije tijd wat aan hebben. Dat is zichtbaar gelukt.

Plaats een reactie