Kinderen lopen 6 kilometer met 6 liter water

Op woensdag 21 maart 2012 wordt het ‘startsein’ voor Wandelen voor Water gegeven door gedeputeerde Anne Bliek van de provincie Flevoland en dijkgraaf Henk Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland bij sportcentrum De Koploper in Lelystad.

Het is de zevende keer dat Flevolandse kinderen meedoen aan ‘Wandelen voor Water’ in het kader van Wereldwaterdag. De kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen lopen 6 kilometer met 6 liter water in hun rugtas. De opbrengst van de wandeling is voor water- en sanitaire voorzieningen voor een project van de Max Foundation in Bangladesh.

Een aantal Flevolandse organisaties heeft de handen ineen geslagen om samen een leuke happening te maken van WereldWaterdag:de Provincie Flevoland, de Rotary’s, en Waterschap Zuiderzeeland.

Gastlessen
Om de wandeling voor de leerlingen tot een leerzame ervaring te maken is er vooraf in de klas aandacht besteed aan het project van Max Foundation. In de gastles staat het mondiale vraagstuk centraal; er is aandacht voor water in de eigen omgeving én voor oplossingen voor waterproblemen in ontwikkelingslanden.

220 kinderen van 5 basisscholen in Flevoland doen mee:
– De Golfslag, Swifterbant
– De Duykeldam, Swifterbant
– De Regenboog, Creil
– De Keerkring, Emmeloord
– De Driesprong, Lelystad

Programma in Lelystad, de Koploper
Na de warming-up door een sportdocent van sportcentrum Lelystad lopen de kinderen een parcours van de Koploper naar de sportvelden en terug naar de Koploper. Atletiekvereniging Spirit heeft haar deuren geopend voor een pauze (rond 10.00 uur). Sportbedrijf Lelystad stelt de Koploper ter beschikking. Het programma wordt rond 11.30 uur feestelijk afgesloten bij de Koploper met het overhandigen van de cheque met het eindbedrag aan een vertegenwoordiger van de Max Foundation. Voordat de kinderen weer naar huis gaan wordt afgesloten met het oplaten van 220 kleurrijke balonnen.

Plaats een reactie