Kinderen krijgen heeft ook een impact op het leven van de man

Een kind krijgen is een bijzondere ervaring in het leven van een mens. Dat dit een flinke impact heeft op het leven en het lichaam van de vrouw is iets waar iedereen het over eens kan zijn. Maar ook op het leven van de man heeft kinderen krijgen een flinke impact. Die impact wordt soms wel eens onderschat.

Niet meer op de eerste plaats

Het kiezen voor kinderen is voor de man eigenlijk best een offer, als je erover nadenkt. De man moet daarmee accepteren dat hij niet meer op de eerste plaats staat in het leven van zijn vrouw of vriendin. De moederrol is voor veel vrouwen immers een van de belangrijkste dingen in het leven. Niet elke man zal dit beseffen voordat zijn kind geboren is, en het kan dan soms ook een onaangename verrassing zijn dat zijn partner opeens minder aandacht voor hem heeft.

Bevalling gaat niet in de koude kleren zitten

Een bevalling is voor de vrouw een loodzware ervaring en een aanslag op het lichaam, die soms begrijpelijkerwijs traumatisch kan zijn. Maar ook bij de man gaat het niet in de koude kleren zitten. Er gaat vaak erg veel stress gepaard met een bevalling en de man kan zich machteloos voelen terwijl zijn partner lijdt. Zeker als het de eerste bevalling is die hij meemaakt, kan dit een diepe indruk achterlaten.

Vader met baby op de arm

Verandering in seksleven

Zowel een bevalling als het hebben van kinderen brengt vaak een verandering in het seksleven met zich mee. In de eerste periode na de bevalling kan het zijn dat de vrouw fysiek en/of psychisch niet in staat is om geslachtsgemeenschap te hebben. Ook kan het oprekken van de vagina natuurlijk gevolgen hebben voor de ervaring van de gemeenschap. Daarnaast maakt de nabijheid van kinderen seks wat minder vrij en minder frequent. Het kan zijn dat de man wat zenuwachtig wordt van de nieuwe situatie, waardoor de seks te snel afgelopen kan zijn. Een middel als Priligy kopen en gebruiken kan uitkomst bieden met het uitstellen van de zaadlozing.

Andere insteek in carrière

Veel mannen zullen ook anders naar hun werkende leven gaan kijken wanneer ze vader zijn geworden. Waar carrière maken daarvoor nadrukkelijker op de eerste plaats kon staan en hij geld verdiende om leuke dingen te kunnen doen of kopen, wordt werk het instrument waarmee de man zijn gezin kan onderhouden. Wellicht komt er zelfs een foto van vrouw en kind op zijn werkplek te staan om hem eraan te herinneren voor wie hij écht aan het werk is. Dit hoeft natuurlijk niet de gekozen rolverdeling te worden in het gezin, maar ook een ‘huisvader’ schikt zich in een andere rol dan hij wellicht gewend was.

Plaats een reactie