Kinderen in Tergooiziekenhuizen creatief met marsepein

Net zoals in voorgaande jaren kunnen kinderen die in het ziekenhuis liggen, in de sinterklaasperiode bezoek verwachten van brood- en banketbakker Marc van Breemen uit Bussum. Op zaterdag 13 november 2010, de dag van de intocht, komt hij naar de kinderafdeling van Tergooiziekenhuizen voor een demonstratie marsepein maken. Daarna mogen de kinderen zelf aan de slag.

Tussen 10.00 en 12.00 uur is bakker Van Breemen aanwezig op locatie Blaricum, omdat hier de verpleegafdeling van de kindergeneeskunde gehuisvest is. De bakker vertelt van alles over het maken van de zoete lekkernij en de kinderen gaan ook zelf beestjes van marsepein maken. Ze mogen het resultaat ook opeten, maar misschien zijn die daar wel te mooi voor. De actie van bakker Van Breemenvalt jaarlijks erg in de smaak bij jong en oud.

Speciaal plekje
Vanuit het grote Pietenhuis laat Sinterklaas alvast weten dat hij het initiatief van bakker Van Breemen zeer waardeert. Sint heeft namelijk een speciaal plekje in zijn hart voor kinderen die ziek zijn en in het ziekenhuis moeten verblijven. Hoe goed ze daar ook worden verpleegd, Sint weet als geen ander dat kinderen het liefst thuis bij hun familie zijn. Zeker in de aanloop naar 5 december, het familiefeest bij uitstek. ‘De marsepein van bakker Van Breemen is voor de kinderen in Tergooiziekenhuizen een zoete troost’, aldus de Goedheiligman.

Plaats een reactie