Kinderen halen 240.000 euro op voor Simavi met Wandelen voor Water

Ruim tienduizend leerlingen, verspreid over Nederland, hebben op woensdag 23 maart een recordbedrag van 240.000 euro voor Simavi opgehaald tijdens het loopevenement Wandelen voor Water. Simavi is overweldigd door dit succes. Het geld gaat naar een gezondheidsproject in Papua, oostelijk Indonesië.

Niet alleen wandelden er dit jaar een recordaantal kinderen mee voor Simavi, ook werd niet eerder zo’n hoog bedrag ingezameld. Simavi verdubbelt het opgehaalde bedrag zodat er uiteindelijk 480.000 euro naar het project in Papua gaat. Samen met een lokale partnerorganisatie voorziet Simavi hier 50.000 gezinnen van veilig drinkwater en wc’s. Ook geven we voorlichting over het belang van hygiëne. Mede door het gebruik van schone wc’s en veilig drinkwater wordt kindersterfte teruggedrongen en het aantal ziektes verminderd.

‘Het is prachtig te zien met hoeveel plezier de kinderen hebben gelopen vandaag. En dat met zes liter water op hun rug’, zegt Sandra van der Willigen, fondsenwerver van Simavi. ’Het is geweldig dat er dit jaar zoveel meer kinderen hebben meegedaan dan we hadden verwacht. Met deze prachtige opbrengst kunnen we hun leeftijdgenootjes in Papua helpen aan veilig drinkwater en schone WC’s.’

Zes kilometer liepen de leerlingen van de groepen zeven en acht met zes liter water op hun rug, om zo zelf te ervaren hoe hun leeftijdgenootjes dat in ontwikkelingslanden dagelijks moeten doen. Voor de wandeling zijn de kinderen langs ouders, buren, familie en vrienden gegaan om de loop gesponsord te krijgen. Op zeven locaties organiseerde Simavi met lokale partners wandelroutes, maar veel scholen bedachten zelf een wandeling.

Wandelen voor Water vond dit jaar voor de 9e keer plaats. Het is een initiatief van Aqua for All, die het samen met 3 andere organisaties uitvoert: ZOA-Vluchtelingenzorg, Simavi en Amref Flying Doctors. Ook zijn verschillende Rotary’s, drinkwaterbedrijven, waterschappen en provinciale COS-sen betrokken.

In totaal liepen 24.000 leerlingen van 463 scholen mee namens de verschillende organisaties. De totale opbrengst van Wandelen voor Water is 628.000 euro.

Plaats een reactie