Kinderen bekijken uitbreiding Diagnostisch Centrum Heerhugowaard

Wat doet een keel-, neus- en oorarts (KNO-arts)? En hoe wordt er bloed afgenomen? De kinderen van groep zeven en acht van de Montessorischool Heerhugowaard krijgen op dinsdagmiddag 27 september 2011 op deze en meer vragen de antwoorden. Ter gelegenheid van de uitbreiding van Diagnostisch Centrum Heerhugowaard worden de jonge bezoekers in het vernieuwde centrum rondgeleid.

In de groepen zeven en acht van het basisonderwijs wordt de nodige aandacht besteed aan het thema ’gezondheid’. Op 27 september is er een kans om een stapje verder te gaan dan boekenwijsheid. Het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard gunt twee klassen een kijkje in het verbouwde centrum.

De onlangs in gebruik genomen begane grond van het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard biedt onder andere plaats aan de brede dienstverlening van Starlet DC. Zij laten de kinderen onder meer zien hoe de bloedafname van patiënten in de regio wordt verzorgd.

Nieuw in het centrum, zijn de spreekuren van de KNO-artsen op de begane grond. De kinderen kunnen kennismaken met de activiteiten van een KNO-arts. En het leukste is alle apparatuur: van oorkijker tot de hoorcabine die allemaal piepjes maakt. Alles is even echt. Verder kijken de klassen naar de werking van verschillende diagnostische apparatuur.

De rondleiding wordt afgerond met een feestelijke en luchtige activiteit.

Plaats een reactie