Kinderen basisschool De Wierde overhandigen cheque

Kinderen van basisschool De Wierde in Almelo hebben de laatste maanden wekelijks geld bij elkaar gelegd. Het eindbedrag van 700 euro is dinsdag 22 juni met een cheque symbolisch overhandigd. Het geld is bestemd voor een scholenproject van ZGT in Ethiopië (Hawassa).

Chirurg dr. Detlef van der Velde nam namens ZGT Overzee de cheque in ontvangst. Voor de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hield hij een presentatie over het project.

Chirurg Detlef van der Velde namens ZGT Overzee: ‘Wij zijn erg blij met de donatie van De Wierde; het is fantastisch dat de kinderen zich hiervoor inzetten. Al eerder hebben we hulpgoederen verstuurd naar onder meer Ethiopië. In oktober ga ik hier weer naar toe. We geven geen geld, maar middelen, zoals medische instrumenten, rolstoelen, bedden, matrassen.’

De leerlingen van De Wierde waren onder de indruk van de presentatie. De foto’s toonden de leefomstandigheden in Hawassa en de situatie in het ziekenhuis, waar soms vier kinderen in één bed liggen. Op de vraag waarmee de kinderen in Hawassa spelen, antwoordde Van der Velde: ‘Ze vermaken zich met een soort bordspel, met zelfgemaakte ballen en tollen.’ Van der Velde houdt de leerlingen en schoolleiding op de hoogte van de goederen die worden aangeschaft en in oktober naar Ethiopië gaan. Een reportage zal dan ook te zien zijn op zgt.nl.

ZGT Overzee draagt bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in derde wereld landen. Dit doet zij door zorgverleners in die landen met raad en daad bij te staan. Met adviezen, financiële hulp en met medische of verpleegkundige hulpgoederen. Veelal gebeurt dit voor kleinschalige projecten, die soms zelfs door medewerkers van ZGT zijn opgezet. ZGT Overzee is een stichting die in 2009 is opgericht door medici en niet-medici van ZGT. De stichting heeft geen betaalde bureaumedewerkers in dienst en is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers in ZGT. Haar werkkapitaal wordt gevormd door donaties.

Plaats een reactie