Kinderen & allergie

Niezen, uitslag, jeuk, eczeem, astma, tranende ogen of overgeven: allemaal voorbeelden van allergische reacties. Steeds meer kinderen hebben er last van; op dit moment één op de tien en hun aantal groeit nog steeds.

Een allergie beïnvloedt het dagelijks leven van kinderen en ouders vaak ingrijpend. Vooraanstaand allergoloog dr. Hans de Groot geeft in Kinderen & allergie medische uitleg over de meest voorkomende allergieën bij kinderen en geeft ouders diverse handvatten om met de allergie van hun kind om te gaan.

Met name astma en eczeem zijn een toenemend probleem onder kinderen. Ze hebben ook steeds vaker last van reacties op voedings- en milieustoffen. Luchtverontreiniging en onze (te) comfortabele levensstijl worden als belangrijke oorzaken genoemd. Een andere oorzaak is de overmedicatie van jonge kinderen met infecties. Een teveel aan medicatie verzwakt het afweersysteem en vergroot de kans op het ontwikkelen van een allergie.

Een allergie betekent meer dan eens een lange weg van testen, het uitproberen van medicijnen en doktersbezoeken. Voor een kind is de tijd tot de diagnose vaak ellendig, maar ook als ouder kun je je behoorlijk radeloos voelen. Als je weet wat een allergie precies is, waar je een allergie aan kunt herkennen, wat je eraan kunt doen én hoe je kunt voorkomen dat je kind een allergie krijgt, geeft dat een zekerder gevoel. In Kinderen & allergie komt alles rond allergieën op duidelijke en overzichtelijke wijze aan de orde.

Over de auteur

Dr. Hans de Groot is al jaren een vooraanstaand allergoloog. Eerst aan het Grasmus MC in Rotterdam en nu bij de Reinier de Graaf Groep Delft (locatie Diaconessenhuis in Voorburg). Hier richt hij zich vooral op de behandeling van allergieën bij kinderen.

Boekgegevens
Auteur: dr. Hans de Groot
Titel: Kinderen & allergie
ISBN: 978 90 215 4855 5
Prijs: €19,95
Verschijningsdatum: 1 november

Plaats een reactie