Kinderarts Ramiz Elias tweede in Mednet Topartsen verkiezing

Kinderarts dr. Ramiz Elias van de Ommelander Ziekenhuis groep, werd in Nederland tweede in de Mednet Topartsen verkiezing 2010. Mednet maakte de verkiezing voor de vijfde keer bekend tijdens een bijeenkomst in Houten op 13 januari. Samen met alle specialisten die de Top 3 in deze verkiezing bereikten, werd hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet. Een nominatie voor deze verkiezing was er ook voor de specialisten Oscar Jansen (radioloog), Ronald Meijer (longarts) en Bettina Auffarth-Smedema (kinderarts).

Kinderarts Ramiz Elias tweede in Mednet Topartsen verkiezing

Net als voorgaande jaren konden medisch specialismen aangeven wie zij binnen hun eigen specialismen als een Toparts beschouwen: een collega aan wie ze hun dierbaren zouden toevertrouwen. Ruim 1200 artsen brachten dit jaar hun stem uit, opnieuw meer dan de voorgaande jaren. In totaal zijn er 29 Topartsen gekozen in de twaalf specialismen die de kiesdrempel hebben gehaald.

Niet-academisch ziekenhuis

Opnieuw zijn er meer artsen uit niet-academische ziekenhuizen tot Mednet Toparts benoemd, namelijk 68 procent. Het aandeel vrouwelijke Topartsen neemt ook verder toe, van 14 procent in 2009 naar 21 procent in 2010.

Mednet Nieuwjaarsborrel
De namen van de Mednet Topartsen werden bekend gemaakt door voormalig minister van VWS, Ab Klink, tijdens de Mednet Nieuwjaarsborrel. Bij deze bijeenkomst was een groot deel van de Topartsen aanwezig.

Plaats een reactie