Kim Kötter boegbeeld zeilschip de Tukker

Kim Kötter wordt het nieuwe boegbeeld van Zeilschip de Tukker. Tijdens de jubileumdag van het schip, op zaterdag 14 april 2012 aan de Handelskade Zuid in Enschede maakt kunstenares Ilse Oelbers uit Arum (Fr.) de eerste schetsen van het Twentse model.

Kans op een nieuwe koers. RTVOost op 18 sep 2009.

De Tukker viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Ter ere hiervan krijgt het schip eind dit jaar een boegbeeld aangeboden. Het boegbeeld wordt ontworpen door kunstenares Ilse Oelbers die tijdens de open dag van het Zeilschip de eerste schetsen maakt van Kim Kötter in haar nieuwe rol.

De afgelopen dertig jaar heeft de Tukker een bijzondere band gekregen met Twente. In die periode hebben vele twentse jongeren met complexe problemen, reizend en werkend op het schip weer richting gekregen in hun leven.

Met het nieuwe boegbeeld wordt niet alleen het 100 jarig bestaan geëerd , maar wordt alle medewerkers en jongeren laten weten dat de Twentenaren het schip steunt. Het boegbeeld moet de band met de regio Twente benadrukken en het schip de komende decennia sieren en beschermen.

De open dag van de Tukker vindt plaats op zaterdag 14 april 2012, aan de Handelskade Zuid in Enschede. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er diverse activiteiten, waaronder rondleidingen op het schip, diverse optredens en het schetsen van het boegbeeld. Om 15.00 uur vertrekt het schip voor het eerste drieweeksevaartraject van dit jaar naar Engeland.

NOS- Journaal 20 mei 2010. Zeilschip de Tukker- Politieacademie

Plaats een reactie