Kijk mee bij MST tijdens Open Dag op 19 maart

Aankomende zaterdag is het weer zover! Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg opent ook MST in Enschede aan de Haaksbergerstraat haar deuren weer voor publiek. Dit keer is er de unieke kans om de traumahelikopter op het helikopterdek te bezoeken. Daarnaast zijn veel afdelingen te bezichtigen en kan het publiek actief deelnemen aan diverse activiteiten.

Bij de hoofdingang kunnen bezoekers een kijkje nemen in de ambulance. Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een routebeschrijving. Door de route te volgen, maken jong en oud op een interactieve wijze kennis met de verschillende opengestelde afdelingen en bijbehorende onderzoeks- en behandelruimtes. De bezoeker wordt op diverse plekken uitgedaagd zelf deel te nemen aan de open dag. Zo kan er bijvoorbeeld deelgenomen worden aan een reanimatietraining, kan men leren hechten en zelf proefjes doen. Kindjes kunnen zelfs hun arm laten gipsen. Daarnaast biedt de keuken iedereen ‘live’ een gezond hapje aan.

Ook bestaat op deze dag de mogelijkheid om boeklezingen te bezoeken. Bert de Haan belicht met zijn boek ‘Ik ben bevoorrecht’ op een luchtige manier de ziekte Parkinson (12.00 uur). Daarnaast geeft Marja Bosman een presentatie over haar boek ‘Ik borstkanker’ (13.00 uur) en spreekt Ingeborg Kuys over Colitis Ulcerosa (14.00 uur).

Kortom, genoeg te beleven en te leren op deze interactieve dag! Kom naar onze open dag en beleef het mee! De open dag begint om 11.00 en eindigt om 15.00. U bent welkom in locatie Enschede, gebouw Haaksbergerstraat.

Plaats een reactie