Kerstdiners en gezelligheid voor mensen zonder kerst

Resto VanHarte organiseert in de aanloop naar de feestdagen door heel het land ruim 40 kerstdiners.

De kerstdiners zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan sociale contacten en tijdens de feestdagen gezelligheid moeten missen. Maar ook voor mensen die niet beschikken over de financiële middelen om kerst te vieren.

De kerstdiners vinden plaats van Maastricht tot Den Helder en van Enschede tot Middelburg. Resto VanHarte is het gastvrije buurtrestaurant waar ontmoetingen centraal staan. Met dertig restaurants doorbreekt Resto VanHarte eenzaamheid en brengt het dynamiek in de wijk.

Kinderkerstdiners en een Perzisch Lichtjesfeest
De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent lekker eten met vrienden en familie en het uitwisselen van cadeaus. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Veel mensen zijn juist extra eenzaam met de feestdagen. Sommige mensen zijn letterlijk alleen. Anderen kunnen zich geen feestelijkheden veroorloven. Voor deze mensen organiseert Resto VanHarte kerstdiners. De diners vinden plaats in de locaties van Resto VanHarte en zijn verschillend van aard. Zo worden in Enschede, Den Haag en Amersfoort kinderkerstdiners georganiseerd. In Den Haag vindt een Perzisch Lichtjesfeest plaats, met Iranese muziek , een Joods koor, bijbelverhalen en gedichten. En ook in andere Resto’s zijn exotische kerstfeesten te beleven.

Q-Kerstkado Actie voor Resto VanHarte en Voedselbank
Alle gasten die de kerstdiners van Resto VanHarte bezoeken ontvangen een kerstcadeau van de Q-Kerstkado Actie. Deze actie is opgezet door Q-music samen met Stichting Kerstboom, de organisatie van ‘De Grootste Kerstboom’ ter wereld. Luisteraars worden via Q-music opgeroepen een kerstcadeau te geven aan mensen die anders geen kerstcadeau krijgen. Behalve naar Resto VanHarte gaan deze cadeaus ook naar de Voedselbank.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam. In dertig buurtrestaurants organiseert Resto VanHarte gezonde en betaalbare driegangendiners voor wijkbewoners met diverse achtergronden. Iedereen is welkom! De gemeenschappelijke eettafel is bij uitstek de plek om met elkaar in gesprek te gaan en iets te ondernemen. Regelmatig schuiven vertegenwoordigers van wijkorganisaties aan om te vertellen over activiteiten in de wijk. En vinden bijzondere activiteiten plaats. Zo brengt Resto VanHarte mensen met elkaar in contact en dynamiek in de wijken. De drijvende kracht achter Resto VanHarte zijn de vrijwilligers in de keuken. Aan hen biedt Resto VanHarte kansen op weg naar een actieve rol in de samenleving. Dankzij hun inzet en de bijdrage van donateurs, de overheid en bedrijven zet Resto VanHarte jaarlijks meer dan 100.000 maaltijden op tafel.

Meer informatie
www.restovanharte.nl/agenda

Plaats een reactie